Uitrusting


Kleding

Fietssurveillance in reguliere dienstkleding leert ons dat dit een struikelblok is voor de gebruiker. Het reguliere uniform is gemaakt om te wandelen en in een voertuig te zitten. Na enige inspanning vertonen het overhemd en jas al snel transpiratievlekken rond de oksels en rugpand.
De kleding voor de mountainbike surveillance weersbestendig, ademend en functioneel zijn.

 

Ook hier komt nat als bij de fietsen het probleem om de hoek kijken dat veel fiets kleding onderhevig zijn aan mode trends. Een jas die dit jaar leverbaar is in zwart kan volgend jaar opeens geel zijn.
Veel bike Teams hebben uiteindelijk gekozen voor de bovenkleding van uit Amerika.

Landelijke ontwikkelingen
De mountainbike surveillance in Nederland beleeft een enorme groei. Met het oog op het nieuwe politie uniform heeft de Raad van Hoofd Commissarissen de kledingcommissie gevraagd ook te werken aan een landelijk uniform voor de mountainbike surveillance. De kledingcommissie heeft daarvoor een klankbordgroep van mountainbikers in het leven geroepen.

De Raad van Hoofd commissarissen heeft gezien het belang van landelijke uniformiteit een nieuwe kleurstelling vastgesteld.
Voor de blousons wordt dit zwart en voor de broeken Nassau blauw.

Samen met eigen ervaringen is er nu op papier een nieuw uniform voor de bikers aan het ontstaan.

( zie computer impressies )

Boven kleding
De blouson heeft een kort model zodat deze zonder problemen boven de koppel gedragen kan worden. De uitrustingsstukken en vuurwapen zijn daardoor direct bereikbaar.

computer impressie 

 

 

Deze kleding is speciaal ontworpen voor de mountainbike surveillance.
De mouwen en broekspijpen zijn versmald. Aan de onderzijde van de broekspijp bevind zijn een elastieken band die er voor zorgt dat de broekspijp niet tussen de ketting kan komen.
De jas heeft een hoge kraag om regen buiten te houden. En diverse lucht openingen om warmte en zweet af te voeren. Het uniform is voorzien van retroreflecterend belettering.
Het geheel heeft de uitstraling van het nieuwe politie uniform.

 

 

 

 

 

computer impressie 

 

De broek heeft 4 beltkeepers, twee afsluitbare zakken op het bovenbeen met genoeg ruimte voor een notitieboekjes en zogenaamde snelschrijvers, 4 kleinere afsluitbare steekzakken, een pennenzakje.

 

 

 

 


 

 

Helm

 

Fietsen in het drukke verkeer brengt gevaar met zich mee.
Twee jaar geleden pleitte de Stichting Consument en Veiligheid al voor meer aandacht voor de fietshelm. Zo daalde in AustraliŽ het aantal dodelijke fietsslachtoffers met 55% na invoering van de fietshelm, en in Zweden daalde het aantal hoofdletsels dankzij de fietshelm met 43%. Naast de herkenbaarheid en veiligheid van de drager, wil de Bike agent door de helm te dragen ook het goede voorbeeld geven.

 

Fietstas

 

Veel fietsen zijn uitgevoerd met een fietstas.
Een van de meest gestelde vraag aan een mountainbike agent is dan ook "wat zit er in die tas ? " In deze tas bevindt zich bijna alles wat een de agent nodig heeft voor het uitvoeren van zijn taak zoals bonnenboekjes, extra portofoonaccu, afzetlint.
Omdat de mountainbike zo mobiel is is deze als eerste ter plaatsen bij een onwel wording of ongeval. Daarom bevinden zich in de tas ook de nodige attributen voor het verlenen van eerste hulp zoals. beademingskapje, rubberhandschoenen, snelverbanden en aluminium reddingsdekens. En natuurlijk een plak en reparatie setje voor de fiets zelf. Bij warm weer neemt de agent vaak wat te drinken mee.

Naast al deze goederen draagt een mountainbike agent ook zijn standaard politie uitrusting zoals zijn vuurwapen, wapenstok, transportboeien en pepperspray.

 

 


Contactgegevens .:. Copyrights

Werken in de mountainbike surveillance is simpel. Het enige wat nodig is..........is Training, Beheersing, Wijsheid, Vasthoudendheid, Mensenkennis, Conditie, Discipline, Uitstraling, Durf, Ervaring, Wetskennis, Doorzettingsvermogen en BIKEPATROL.NL