Home


 

Welkom bij bikepatrol.nl,

Deze site is geheel gewijd aan de sportiefste en dynamische vorm van Politiewerk, de surveillance op de mountainbike. Bikepatrol.nl wil graag deze vorm van surveilleren verder uitdragen en bevorderen.

Introductie

Het ontstaan van de mountainbike surveillance viel samen met het opkomst van community oriented policing, vrij vertaald Wijkgerichte politie zorg. Deze filosofie gaat uit van de behoefte en verwachting van de Burger naar de Politie, een probleemgerichte aanpak, in samenwerking met partners. Tevens worden binnensteden steeds meer autoluw gemaakt terwijl de woongebieden in de stad worden gekenmerkt door groenstroken, woonerven en 30 km. zones.
Voor al deze ontwikkelingen is de mountainbike het juiste surveillance middel.

Want fietsen is de meest milieuvriendelijke mechanische manier van verplaatsen. Geen uitstoot, geen geluid en uitsluitend gebruik van menselijke energie. En dat voor naar verhouding zeer lage prijs. Berekeningen laten zien dat een mountainbike surveillance fiets en kledingpakket ongeveer 7.5 % kost van de jaarlijkse kosten van een surveillancewagen. Fietsen is gezond. Door regelmatig te fietsen stijgt het hart en adem vermogen met 13%.
En door onderzoek is uitgewezen dat een mountainbike surveillant sneller door het verkeer kan manoeuvreren dan een politiewagen.

Verrassingseffect

Verrassing wordt bereikt door drie componenten, snelheid, bewegelijkheid en geheimhouding (geluid). De drie componenten die de mountainbike surveillance zo uniek maakt.

Moreel

De mountainbike surveillance heeft groot effect op het moreel. De Burger ziet Blauw op straat en dat draagt bij aan het algemeen veiligheidsgevoel. Door het hoge verrassingseffect van de mountainbike surveillance zal de crimineel dit weer als onplezierig ervaren.

Zintuigen

Bij de surveillance maakt de Biker, in tegenstelling van zijn gemotoriseerde collega, optimaal gebruik van zijn zintuigen. Het zicht op een fiets beter dan vanuit een auto.
Maar ook het reukvermogen wordt aan het werk gezet. Menig brand is zo in een vroeg stadium ontdekt. Geluid draagt ver, zeker in de nacht. Voor een mountainbike surveillant is vaak glasgerinkel, schreeuwen op straat of breek geluiden, aanleiding om een nader onderzoek in te stellen.

Taken

De hoofdtaak van de mountainbike surveillance is het surveilleren in gebieden die slecht of niet bereikbaar zijn voor vierwielvoertuigen. Dit kan variŽren van een drukke binnenstad, winkel centra's, groenstroken, woonwijken, vliegvelden en bijvoorbeeld recreatie gebieden. Reageren op 112 hulpverzoeken, toezicht en begeleiden van evenementen.

Overige Diensten

Ook hulp en bewakingsdiensten hebben het voordeel van de mountainbike surveillance ontdekt.
Bikepatrol.nl steunt natuurlijk ook deze initiatieven.

 

 


Contactgegevens .:. Copyrights

Werken in de mountainbike surveillance is simpel. Het enige wat nodig is..........is Training, Beheersing, Wijsheid, Vasthoudendheid, Mensenkennis, Conditie, Discipline, Uitstraling, Durf, Ervaring, Wetskennis, Doorzettingsvermogen en BIKEPATROL.NL