Fietsen


Het eerste probleem waar men tegen aan loopt is het feit dat het merendeel van de fietsen die te koop zijn in de winkel, jaar modellen betreft. Elk jaar passen de fabrieken hun producten weer aan de laatste trends op het gebied van kleuren en opbouw. Dit is voor de politie lastig daar die streeft naar uniformiteit.

 
 

Het is dus in het begin erg gezocht naar een juiste fiets. Hierbij komt ook nog de verschillende soorten gebieden waar de mountainbike moest gaan surveilleren. Agenten uit Den Haag waren de eerste die eerst een eisenlijst hebben samengesteld voor hun fiets en toen zijn gaan oriŽnteren. Hierbij is vooral gekeken naar de politie specifieke eisen waaraan de fiets moest voldoen.

Zoals:
  • Robuust en geschikt voor pro-actieve surveillance
  • Degelijke opbouw van fiets ( kwaliteitsgroep LX. )
  • Goede service leverancier.
  • Uitstraling van een "politie" fiets ( witte fiets te voorzien van politie striping )
  • Inzetbaarheid ( zijn de gebruikte onderdelen van de fiets op korte termijn voorradig)
  • Is de fiets ook volgend jaar te koop zodat de uniformiteit gewaarborgd blijft.
  • De fiets kan de gebruikte aanhouding en surveillance technieken aan
  • Bestand tegen de typische stads obstakels ( stoepranden, trappetjes etc. )
En dat voor de meest gunstige prijs natuurlijk.

Na een uitgebreid onderzoek en samenwerking met een gerenomeerd wielersportbedrijf, welke is gespecialiseerd in bijzondere fietsen, ontstond het idee om een los frame te kopen en deze vervolgens met zelf gekozen componenten op te bouwen. Voorwaarde voor de componenten waren prijs , kwaliteit en leverbaarheid. Zo ontstond de eerste custom made politie mountainbike voor een scherpe prijs.

Ook aan een leverancier wordt hoge eisen gesteld omdat de inzetbaarheid van de fiets erg belangrijk is. Daarom wordt vaak gekozen voor een plaatselijke leverancier met een goede service en verstand van zaken. Als biker kan je het niet veroorloven dat een fiets bijvoorbeeld een week bij de fietsenmaker of in de kelder staat...er moet immers gesurveilleerd worden.

Men komt in Nederland en BelgiŽ mountainbikes tegen in de surveillance, van het merk Santos, Jan Jansen, Cannondale, Beekbike, Trek en Smith & Wesson. Steeds meer leveranciers ontdekken de politie als potentiŽle klant en het lijstje met fiets merken zal zeker spoedig uitbreiden.

 

 

 

 


Contactgegevens .:. Copyrights

Werken in de mountainbike surveillance is simpel. Het enige wat nodig is..........is Training, Beheersing, Wijsheid, Vasthoudendheid, Mensenkennis, Conditie, Discipline, Uitstraling, Durf, Ervaring, Wetskennis, Doorzettingsvermogen en BIKEPATROL.NL